Rasepresentasjon av Japanese Chin

Opprinnelsen til denne gamle rasen er litt uviss, men man tror at rasens egentlige hjemland er Kina, og ikke Japan som man har antatt. Den første Japanesen kom til Japan som en gave fra keiseren i Kina til keiseren i Japan. Japan anses likevel som rasens hjemland, og man mener at rasen har vært i dette landet siden år 800 e.Kr. Den første Japanesen kom trolig til Norge rundt 1912.


Japanesen er en liten velbalansert, livlig, aristokratisk miniatyrhund, med et typisk orientalsk utseende. Hodet er stort i forhold til kroppen, med kort nese som er velplassert høyt mellom store runde, glitrende øyne, som viser litt hvitt i øyekroken. Øynene er meget karakteristiske for rasen og skal sitte langt fra hverandre. Rasen har lette elegante bevegelser, pelsen skal være lang og rett, med rikelig halskrage, lange beheng på forben, ører og hale. Dette er en hund som skal gi et kvadratisk inntrykk, med kort stram rygg og en hale som bæres i en elegant bue over ryggen. Fargen skal være svart og hvit eller rød og hvit.
 

Pelsen til denne rasen er lettstellt, en god gjennombørsting en gang i uken er nok. Man skal være klar over at rasen røyter mye, spesielt vår, høst og like før tispene venter løpetid. Dette er en hund som ikke egner seg for allergikere. Vær også klar over at kraftig mosjon i varmt vær skal unngås, da dette kan føre til pustevanskeligheter for hunden. Stort sett så er dette jevnt over en sunn rase, men vær nøye med ettersyn av øyne, om de renner skal dette behandles med øyedråper eller salve. Man bør også daglig rense å tørke gropen under øynene med en bomullsdott, for å unngå fukt, soppdannelse eller sår hud.
 

HVA SKAL DU SE ETTER NÅR DU KJØPER VALP?
 

Valpen bør være nysgjerrig og komme frem selv. Valpen skal ha tykk skinnende pels og være svært livelig. Sørg for at du får en helseattest på valpen, når den hentes, som ikke bør være eldre en 7 dager. Valpen skal også ha gjennomgått ormekur og skal registreres i Norsk kennel klubb.
 


Rasestandard